söndag 7 september 2014

Höstlistan 2.0

Ok, hösten är här. Bloggen är vid liv och jag är så till mig i trasorna. Jag tror denna hösten kommer bli ultimat. Här ger jag er min Höstlista på varför den blir det:

Ultimata Höstmånaden:

September, baby! och där är vi nu. Sen blir det för mörkt för en lättskrämd mörkrädd typ som jag. (lite för stor fantasi bara, inget värre, jag tror jämt döden går och håller mig i handen när jag är ute ensam på kvällen när det är mörkt)

Ultimata Höstmyset:

Jag skulle vilja säga tända ljus, men eftersom min Kennet har något emot att elda oskyddat på utvalda platser i hemma så måste det bli att krypa ner under en filt i soffan för att läsa en bok under ett mycket skarpt elljus.

Ultimata Höstdrycken:

Kaffe, det är nog både vår, sommar och vinter dryck lika bra som höstdryck. eller som Jesse skulle ha valt, vin! Kanske jag ändrar mig och säger vin iallfall. Rött.

Ultimata Höstplatsen:

Här vill jag då svara Kuusamo, men eftersom det är 2 veckor tills vi åker dit så måste jag svara alla de tusen olika vandringslederna i Österbotten. Alla de tusentals älgflugorna som vistas där kan inte ha fel, det är bäst helt enkelt. Vandra och grilla korv, det är grejer det.

Ultimata Höstkläderna:

Underställ och andra valfria mjuka plagg med röv- och knähäng med en touch av stickade sockor. Hösten är årstiden när man inte måste vara sommarfräsch längre utan bara höstmysig. SÅ mycket bättre.

Ultimata Höstmaten:

Allt med svamp. Verkligen ALLT, ja eller förutom underliv då kanske.

Ultimata hösthobbyn:

Att fotografera. alla färgerna, dimman på morgonen och kvällarna, luften.  Som här i hamnen igår kväll.


Men sen är det ju också nu som alla kurser börjar och så. Man kan ju göra precis vad som helst, helt nytt! kanske att göra en pod? Vad vet jag.

Ultimata Höstmusiken:

Jag är ett stort fan av allt vad de spelar på radio så jag har lite svårt att välja. Jag är så dålig på musik, vet inte vad något heter eller vad som är coolt att lyssna på. Men något melankoliskt, lugnt och liggbart passar väl kanske så här när det skymmer.

Ultimata Höstutmaningen:

Allt tanka så mycket energi tills det att solen försvinner och vi ska försöka överleva vintern. Och att få Linda, Linn, Christina, TittiMaria, Sandra , Nadia, Eva, Peppe och ALLA er andra (men nu hinner jag inte länka fler, måste duka bord och sånt.) att göra listan med! Nu ska är tammifan höstmysas så håret reser sig på ryggen.


10 kommentarer:

 1. Jee, en höstlista dyker upp på min blogg så småningom. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hurra, hurra! jag ska in och läsa den pronto

   Radera
 2. Vilken fenomenal höstlista! :D Stickasockor, filtar och höstdimma FTW! Jag ska absolut svara på den här listan jag också.

  P.S. Du måste passa på att elda tonvis med ljus när Kennet inte är hemma! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så skönt att hösten verkligen kommer. Jag har aldrig varit såhär beredd på höst som detta år. LADDAD! :) ps. jag ska ta fram eldaren inom mig när han är utom synhåll.

   Radera
 3. Här har du musiken: COLDPLAY - Always in my head och True Love :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Anna! du har så rätt, jag fick bara inte namn på det. Men Coldplay passar nog som handen i handsken de, så härlig musik.

   Radera
 4. Hej! Jag stal din lista! KRAM! Men fy för hösten. :) http://www.pamppo.com/2014/09/hostlistan-20_7.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Pamppo! jag ska genast läsa den. och hear, hear sister, hösten är nog tudelad.

   Radera
 5. Yes sir! Lista är på väg nu när jag ändå bara ligger och vänder och vrider mig i den ena sammandragningen efter den andra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Super! tän att ni ska få bebismysa hela hösten! så ljuvligt.

   Radera