torsdag 9 juli 2015

Husmodern goes wild

Ärligt sagt är jag dålig på att vara sockerpolis i detta huset. Orka vara bra på allt. Jag ba: Ät mina barn, ät! när de står med sleven i sockerskålen. Nånej, inte riktigt så illa är det heller men inte vill en ju att barnens tänder ska ramla ut redan i tonåren och samtidigt tycker jag att glass ska finnas tillgängligt 24/7 på sommaren. (nå jåå, så illa är det.)

Därför blev jag så glad när min vän Maria tipsade mig om detta här om dagen. Och nu sprider jag vidare, så stoppa pressarna - Hett tips på inkommande.

Alltså att göra isglass av enbart frukter utan att du måste så, odla, skörda och sen stampa frukterna/bären till en rinnig puré med dina bara fötter är ju den våta husmorsdrömmen. Eller om vi säger som så, desto mindre disk på villan desto bättre. Och nu går det att göra detta utan kladd och mixerstav, man bara knallar in till prisma och köper det i en halvliters Tetra och sen fryser det. Så gott och så utan tillsatt socker.

Finns där de säljer sylter. Vi tog nu jordgubbe denna gång och barnen tyckte det smakade "så tusans surt och gott" i positiv bemärkelse, vad nu det betyder. Nästa gång ska vi köra på mango. Har ni fler sockerbefriade (och iq-befriade) sommarsötatips så dela gärna med er. Enda regeln är att det får ta max lika länge som när en man går på toaletten att tillreda! alltså det har villalivet utan klocka är nog svårt, hur snabbt tappar man inte tidsuppfattningen. Men ja, kanske det är max 10 minuter det då. vi säger så. SHOOT!4 kommentarer:

 1. Tack för tips, jag måste testa de här! :)

  SvaraRadera
 2. Frys bananer(gärna lite övermogna) i halvor, stick i en halv grillpinne och vips har du en bananglass.
  Vill du arbeta lite mer så frys in bananskivor och mixa dem frysta med mjölk...då blir det fluffig mananglass. Mina ungar gillade de frysta bananerna nästan bättre. Dom lyxade till det iband genom att doppa bananerna i oboy pulver...

  SvaraRadera
 3. Bananglass är supergott som Gunilla ovanför tipsade om! Har ett eget litet recept som enbart består av två ingredienser, ska nog lägga upp det på bloggen nån dag snart, så håll utkik!! :)

  SvaraRadera
 4. Nu ligger mitt recept uppe ;) -->
  http://marvelicious.blogg.se/2015/july/marias-enkla-och-halsosamma-banan-och-hallonglass.html#comment

  SvaraRadera