torsdag 2 maj 2013

vatten

I kväll hade vi igen fotokurs med Anders från Photomoments.fi Vi hade bland annat i uppgift sen förra gången att fotografera vatten. Det här är några av mina bilder jag tog igår och jag gillar dem, (får man säga så i Svenskfinland? nej, egentligen inte, men ska vi strunta i det.) men mest gillade jag att ta dem. Att klotta med vatten som ett barn, det är något så befriande med det. Lite som att peta i eld och aska, fast annorlunda. Lite bättre skärpa ska jag ha nästa gång tänkte jag.  Men sen igen, det är så mycket man tänker mellan varven.

Sen måste jag verkligen säga att jag älskar den här kursen, men snart är den tyvärr slut, vad gör man sen liksom?12 kommentarer:

 1. Sen fortsätter du med påbyggnadskurser i fotografering och kurser i bildeditering. Jag tycker mig ha förstått att det finns hur mycket som helst att lära sig inom området.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste gå fler kurser, det här ger mig så mycket att jag inte trodde det var möjligt. Jag kan inte heller fatta att jag inte gått på kurs tidigare.

   Radera
  2. Berätta gärna lite mer om kursen. Var hålls den, hur lång är den och vad kostar den? Jag har gått många kurser men de flesta är så likadana (lärarna malar på om slutartid och bländare i det oändliga) så jag skulle vilja gå en kurs där man skippar den biten och fokuserar mera på att verkligen fota istället för att prata om HUR man fotar :-)

   Radera
  3. Visst pratas det slutartid och bländare även på denna kursen, men för min del behövs det. Sen tittar vi mycket på fotografier och ser vad som är bra och dåligt med dem. Lär oss. Jag har haft verkligen NOLLKOLL på sådant. Jag bara chansar. Kursen ordnas denna gången från mitt arbete. De har en fritidsverksamhet och detta året var en del av verksamheten att erbjuda oss en fotokurs. Sen brukar det vara resor till ikea. Ifjol var vi även till ähtäri. Nice stuff.

   Radera
  4. Slutartid och bländare är visserligen tråkigt att höra på, men det är även A och O för att kunna ta en bild med annat än automatläge. Fina bilder!

   Radera
  5. Tack Jean! Jag älskar som sagt kursen. egentligen tror jag att det jag älskar är det att jag vågar säga att jag kan inte, sen kommer någon och lär mig. Ganska svårt det med ibland. Men just det där när man börjar behärska något nytt, det är så facinerande. Nu ska jag lära mig till att bli en riktig hejare på manuellt läge. Och så vill jag ha mig ett nytt objektiv. Eller helst ett nytt kamerahus med. :)

   Radera
  6. Självklart, slutare och bländare är ju grunden som man måste behärska allra först. Själv har jag fotat i manuellt läge i många år och har rätt så bra koll på slutare och bländare vid det här laget. Jag har gått flera fördjupningskurser i hopp om att komma vidare i fotograferingens invecklade värld, men det blir ändå mest att man pratar om just dessa två begrepp. Jag skulle vilja lära mig lite mera på djupet, kameran har ju så många andra intressanta funktioner också. T.ex. hur man tolkar ett histogram eller ställer in den rätta vitbalansen. Jag får väl ta en privatkurs av någon fotograf och ställa precis de frågorna jag vill ha svar på, för en allmän kurs blir ju alltid rätt så....ja, allmän även i innehållet :-)

   Radera
 2. Du fortsätter fota finfina saker på egen hand och låter det som finns runtomkring dig inspirera dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart :) kanske du skulle kunna inspirera mig över en kaffe nån dag!

   Radera
  2. Absolut! Vi får höras om dag och tid.

   Radera