måndag 20 januari 2014

DIY hårband

Alla mina dagar är inte fina hårdagar, det är lite hit, lite dit, lite spret och lite skit. För något år sedan köpte jag ett gammalt klänningsskärp från 70-talet för 20 cent på loppis. Detta i hopp om att använda det som hårband, men varje gång jag har försökt mig på att knyta runt huvudet det blev knuten så ful och stor att jag tänkte om. Det var så otroligt oknytvänligt.

Idag fingrade jag på det ännu en gång* och funderade hur det skulle gå att använda som hårband, jag gillar nämligen mönstret på det supermycket, och kom på att det enklaste är väl att eliminera knytandet helt. Sagt och gjort. Eftersom tyget i sig inte är speciellt stretchigt så lade jag ett litet hårband i nacken för att få det att sitta bra runt huvudet. Det hade säkert fungerat bra med insytt gummiband med.

DIY:

Och så tre snabba:

1. Jag hade ju nu turen att utgå från ett tygbälte, om man inte har det kan man sy två tuber av ett tygstycke med, jag är inte den som är den, man får freestyla.

2. Sy ihop ändarna genom att vika in ena kanten i ena änden, stoppa sen in den andra kanten i första änden, sy sen snabbt som satan så blir det snyggt och man behöver ni inte ens nåla.

3. Ni kan se detta som ett tips! och vill ni tipsa vidare så gilla det fast på fb eller bara berätta åt en vän.

*man vill ju inte vara den som slösar pengar på saker man inte använder heller.

4 kommentarer:

  1. Briljans! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Mycket bra, ett sånt där (minst ett!) ska jag också göra. Gillar tipset, tack!

    SvaraRadera
  3. Snyyyggt! Själv kommer jag förmodligen inte att få ihoplitat ett för jag är inte så bra med nål och tråd, men om du någongång säljer sådana så ska jag köpa ett. För du milde tid så mitt hår behöver cover up ibland.

    SvaraRadera