lördag 18 januari 2014

efter svinkallt kommer svinvarmt

För att överleva vintern så har vi bokat resa.  Jag hatar vintern och älskar att resa så det passade mig perfekt. Alternativet var att köra en klassisk överlevnadsplan med konserver och torkat kött, men jag vet inte, kändes sådär det.

Vi ska alltså till Thailand, snart eller ganska snart iallafall. Det ska bli så skönt att åter känna svetten slå ut under bröna en vanlig förmiddag utan att man för den skull idkar träning eller bastubad. Härligt är ordet.

Vi åker till Khao Lak och jag tänker lite såhär.

 här ska jag ligga likt ett bacon i stekpannan och "göra nytta".

sen när den uppgiften är klar för dagen så ska jag dinera på en lokal restaurang och vara så i stunden att jag glömmer tvätta händerna före.

sen när jag återhämtar mig från magsjuka så ska det se ut såhär runt mig, var jag än sitter, var jag än står.


Och jag ska springa så låren fladdrar i vinden längs stranden bara för att jag kan… eller, jaa, tanken är ju god i varje fall.

och sedan ska jag nöjd med dagarna stå och stirra in i solen så ögonen vattnas och jag blir blind. 

Det känns bra måste jag säga, jättebra och jag tar gärna emot alla era bästa Thailandstips, hit me! 

Alla bilderna lånade från finnmatkat.fi

10 kommentarer:

 1. Jag har tyvärr inga Thailandstips, men jag hänger gärna med i resväskan! Jag kan till och med tänka mig att offra mig för magsjukan, bara jag får lite solsemester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur vig är du, våra väskor är inte sådär überstora, men jag tror nog att du har en chans :)

   Radera
 2. Svar
  1. :) de sku nog vara trevligt det!

   Radera
 3. Jag har varit åtminstone 7 gånger till Thailand och vi far nu i februari igen. Och jag har aldrig haft en ordentlig magskjuka där (en gång hade jag väl ont i magen en dag), fast nu kommer jag ju helt säkert att få det när jag skrev såhär. Mjölksyretabletter är det enda jag ätit, börjat några dagar före och försökt komma ihåg på resan. Och tips (om ni inte varit där förr):
  Pannkakor som de steker i vagnar på gatan. För mig är de traditionella med banan och kondenserad mjölk, men nu finns det massor med smaker.
  Tom Kha soppa och Pad Thai nudelrätt. Alltså mat. Älskar maten.
  Och att snorkla/dyka är ju också jättefint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska definitivt äta så varierat att vi inte vet vad som hände. Jag har hört om de där pannkakorna, de lär ska vara fantastiska. Mjölksyretabletter ska jag ta och köpa, vart i Thailand åker ni och hur brukar ni ta er fram där? (jag tänker längre sträckor)

   Radera
 4. I år åker vi till östra sidan. Först några nätter i Mae Phim och sen 1½ vecka på Koh Samet. I år blir det enkelt och billigare. Ifjol var vi på Koh Samui och Koh Tao (största delen av tiden) och det var krångligare och dyrare. I år är barnen 2 och 4 och försöker att ta sig runt så lite som möjligt.
  På Phuket (jättelänge sen jag varit på Phuket nog, 10+ år) åka vi mest paketbilar med öppet där bak var man satt (kallades tuk tuk men jag tror inte de är de riktiga tuk tukarna). På Koh Lanta var det igen mopon som hade sidovagn. På Koh Samui fanns det bara riktiga bilar som taxi (och man satt inne). Jag vet inte om det har att göra med att skillnaden är så stor på olika ställen eller om det bara har utvecklats massor. Och nu tala jag sträckor på 20-30 minuter.
  Nu när vi far har jag reserverat taxi från Bangkok (2½ timmar taxi med bilstol blir ca 70 euro). Så en gissning är att längre sträckor går bra att fixa i taxi. Bussar går det ju med. Och longtailbåtar finns vid många stränder om det finns någo öar att ta sig till i närheten om det är till såna man vill.

  Ska bli spännande att höra om Khao Lak. Vet faktiskt ingen som varit dit och jag älskar thailandrapporter. Drömmer om att kunna fara för en längre tid ditåt och resa runt. Och thailand är så bra för där funkar allt så bra och det är säkert och sjukvården är bra.

  Nu fasar jag bara för att barnen sku råka få vattkoppor nånstansifrån och vår resa sku bli inhiberad. Sånt sku bara vara för hemskt när man väntar nåt otroligt på något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag håller tummarna för inga vattkoppor för er del då, vi har dem överstökade här i huset redan vilket är skönt.

   Radera
 5. Haha! Kul skrivet som vanligt när du är i farten. Hur länge stannar ni?

  (Du har fel adress till min blogg i din blogglista där i högerkanten. Ser att den inte har uppdaterats på år och dar. www.frokennytta.wordpress.com ska det vara.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad bra att du sade, nu är det åtgärdat! vi kommer vara där i två veckor, ska bli underbart.

   Radera