fredag 10 april 2015

inte vilken kväll som helst


Om ni i all välmening nu skulle fråga hur fredagen varit så skulle jag nog svara: Jamensåfantastisktunderbart! 

Och det vill säga om man här då med jamensåfantastisktunderbart! menar the sweet, sweet ångestladdade livfet på akuten med en lätt skadad men ganska blodig ung cyklist. (det är ok, det blev 4 stygn under hakan och sen en pizza i stan)

Men o-skojat så måste vi tala lite om akutvården i detta landet med. Ikväll jobbade där den ljuvligaste personalen på denna jord. De var lika gulliga som en flock nyförlösta kattungar i kvadrat, vilket tålamod de har. Vi slapp vänta överhuvudtaget, kanske berodde det på att vi såg ut som en light-version av slaget vid Lutzen, kanske berodde det på att de hade lugnt för stunden. Men i vilket fall som helst så på en och en halv timme från när vi kom in dit så hade de putsat, skurat, fixat med läkare, skrivit recept* och sen broderat klart ett litet skägg på pojken. Så otroligt bra vi har det i Finland.

Så ja, det är jomensåfantastisktunderbart att vi har ett sånt ställe som Akuten/Samjouren/kalladetvadduvill att åka till när det går lite för hårt och lite snett med cykeln för en 7 åring en fredagseftermiddag. Underbart!


*antibiotika, inte så att jag blev helt hispigt husmoderlig och behövde ha ett recept på fiskrullader för att klara stressen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar