onsdag 8 april 2015

namn och sånt.

ang. det tidigare inlägget.  Det är lustigt med namn, mina föräldrar var antagligen inte så spanska när de pajade mig på den flinta skalpen 1984 och funderade på vad jag såg ut att heta. Men det är inte bara spanskan som har fina ord som man kunde använda som namn. Som exempel om vi tänker på svenska, så kommer här en kort toplista på namn en vilsen själ, som googlat alldeles för lite och vill vara alldeles för speciell, kunde döpa barn till:

1. Vulva, det låter väl som ett namn i tiden. Tankar som "Wow, så nytänkande, Ingen av våra vänner har ett barn som heter det" går genom de nya föräldrarnas huvud, dessutom skulle det ju passa så bra med Ylva om vi någon gång skulle få ett barn till,  Hej det här är våra barn Ylva och Vulva… Nej, mitt tips är att gå på namnet Ylva direkt.

2. Gina. Lite svårt att fatta varför kanske, hon Gina i Sverige är ju så poppis tänker ni nu.  Men nej, tänk er om det blir ett barn som är lite blygt och mumlar när någon frågar "Vad heter du då?" sen hör de inte och frågar VA? GINA, svarar sen barnet med högre röst. Det kan bara bli fel.

3. Venus. Jag vet inte, man blir så förvirrad. Är de döpta efter gudinnan, planeten, rakhyveln eller berget? Så länge det inte är definierat så nej.

Ok, men ibland blir det bara så som det blir. Som exempel på att vi inte är bättre är ju att mina pojkar kan aldrig skaffa en firma som de döper till Bröderna Öst, för på deras firmabilar skulle det alltid stå Br. Öst. 

5 kommentarer:

 1. Haha, Br. Öst! Alltså vad jag har saknat ditt old school-bloggande. Äntligen några inlägg att tokfnissa åt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack, det gör mig så glad att du gillar det! :)

   Radera
 2. Eller möjligen "Melena", som jag dessvärre faktiskt sett nån döpa sitt barn till. Hoppas innerligt att hon aldrig börjar jobba inom vården.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var tvungen att googla melena. För mig är det sååå ett möjligt namn, eller VAR. Numera kommer jag bara tänka på wikipedias förklaring…hahaha!

   Radera
  2. Alltid bäst att googla innan man lägger ett lite ovanligare namn som sagt :)

   Radera