onsdag 3 april 2013

sladden

Den med ett hästminne kanske minns att jag i somras gjorde en läslampa till vardagsrummet. Väldigt snygg i sin enkelhet blev den och dessutom är den oerhört lätt att göra själv. Man köper bara delarna (jag köpte från Lundagård) ca. 5 meter tygsladd, sockel, kontakt och tillsist en oversized glödlampa från Classes. Sen skruvar man ihop efter bästa förmåga. Nånej, jag skojar bara, ni ska skruva ihop rätt, annars blir det kanske elektrificerings-döden i ett senare skede och så kan vi inte ha det. Men kan ni inte så ska ni ha någon kunnig att göra det åt er, alternativt kan ni helt strunta i detta tipset. den hänger genom två små krokar i taket ner till lämplig läshöjd vid soffan.

Jag sa ju det, enkel och snygg! Så gissa om jag blev glad när jag råkade springa på en lång gammal tygsladd med en porslinssockel för 1 euro i Vasa på loppis sist. Lyckan. Den kommer bli perfekt till övervåningen eftersom vi där har ett väldigt mörkt hörn i vårt sovrum. Så det blir en lampa till bara jag får hem en ny kontakt.
7 kommentarer:

 1. Det enkla är också snyggt i sig.

  SvaraRadera
 2. Jag har kikat länge på snygga textilsladdar, tyvärr har vi alla lampor vi behöver.. Annars så tycker jag vi kunde slå våra huvuden ihop och åka på loppisrunda nån gång.

  SvaraRadera
 3. Snyggt, men blir man inte bländad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte det, men då är jag ofta utan glasögon. Men Kennet klagar ibland på att de skenar i hans glasögon om de inte är riktigt rena.

   Radera
 4. Vilket kap, 1€! Jag är lite försiktig med gamla elsladdar dock... alltså mest på grund av okunskap om hur el och elsladdar fungerar, inte som ett hyttande finger.

  SvaraRadera