onsdag 10 april 2013

Sy om

För en tid sen köpte jag en klänning från loppis som bara har lämnat oanvänd. Röd och somrig och i tanken var den snygg men jag har provat den om och om igen och det var något med den som jag inte gillade. Så nu har jag slaktat ärmarna av den, de var hellånga och luftiga, och Voila ( som vi säger på finska) är den perfekt till sommaren. Luftig lätt och alldeles underbart skön att ha på. Att sy om saker är som balsam för själen, först får man klippa, söndra och ha sig, sen fixar man ihop det igen efter bästa förmåga. Nu ska jag sy snygga fållar runt armhålen sen är det bara att använda. 

Hängaren har jag piffat med lite tygremsor. Jag tror det var Hanna som tipsade om det en gång i tiden. Det är jättebra, förutom att kläderna inte halkar av hängaren när man rusar runt i garderoben så är de även så mycket snyggare att se på.

5 kommentarer:

 1. Men så snygg! Du kan du! Jag skulle nog inte komma mig längre än att slakta och klippa sönder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåååå, nog blir det ofta bara pannkaka här med :)

   Radera
 2. Har du alltså bara lindat in bygeln med tygremsor eller är det mer avancerat än så? Jag vill också göra så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är inte mera avancerat än så, men man kan sen häfta fast det med en stiftare så åker tygremsorna inte iväg.

   Radera
 3. vad roligt, jag hade en länning i samma mönster, men utan nappar och midje.. öh, resår? fast jag sålde den för en tid sen, tyckte den va lite för oformlig. känns lite surt när jag ser det här.

  SvaraRadera